Gyömbér mindennapjai

Még gyerekként nekem is volt kutyám. Kettő is. Bogi és Zsebike. Bogikát az Isten nyugosztalja, Zsebikét pedig az a két másik shih-tzu kislány, akikkel néhány hónapja együtt tölti napjait. Felnőtt fejjel viszont most először válok gazdivá, ami sokszor izgalmas, sokszor nehéz, de egyértelműen megéri a rengeteg boldog pillanatért. Jelenlegi kiskutyám Gyömbér, egy gyönyörű Yorkshire terrier. Blogomban az ö mindennapjait, növekedését, pici kis életét követhetitek nyomon. Van egy sanda gyanúm, hogy nem fogtok unatkozni....

Friss topikok

  • TRW: Na végre! 3hónap bizony nagy idő, tényleg nagyot nőtt a kis Manó. Nagyon édes pofi, na ugyi mégse... (2010.10.11. 19:17) Fél évesek lettünk
  • TRW: Nagyon örülök, hogy végre hallok rólatok. Ne izgulj nem lessz németjuhász. A kaki, pisi dolog tény... (2010.07.02. 08:54) 3 hónaposak lettünk
  • kisrozalia: Szia, Semmi gond nincs, csak kissé időszűkében vagyunk! Igyekszem hamarosan pótolni!! Elöljáróban... (2010.06.21. 10:04) Az első közös hét
  • kisrozalia: Nagyon jó helye van, és úgy látom, nagyon boldog is. Apukája is imádja, idézném néhány mondatát: "... (2010.05.15. 22:03) Kiválasztott
  • RKriszta: Nagyon cuki.... (2010.05.14. 11:52) Oltás, fülkötözés és új képek Gyömbérről

Az első közös hét

2010.05.24. 21:43 - kisrozalia

Családosodás

Emlékeztek a Marley és Én utolsó jelenetére? Tudjátok, amikor eltemetik Marleyt. Akkor Jennifer Anistont a sírba a kutyus mellé egy nyakláncot rak. Azt a nyakláncot, amit akkor kapott a filmbeli férjétől (Owen Wilson), amikor kiderült: terhes. Marley viszont ellopta, így meg kellett várniuk, míg az távozik a szervezetéből, hogy kitisztíthassák és utána hordhassa. No, a temetéskor ezt a nyakláncot rakja Jen Marley mellé, és a körülötte álló gyerekeinek valami ilyesmit mond: „Ezt a nyakláncot akkor kaptam Apátoktól, mikor kiderült, hogy család leszünk. Pedig akkor már azok voltunk.”

Ezt jutott eszembe az egyik reggel, amikor Gyömbérke ült az ágyunk mellett, és kicsit nyüszítve, kicsit ugatva keltett minket. Aztán az ágyba vettük, és kettőnk között aludt még egy picit tovább. Természetesen minden este velünk alszik, ami egyszerűen fantasztikus. Nézem, ahogy a páromra rámászik, és együtt szuszognak… Filmbe illő jelenet. Mázlista vagyok, hiszen most már nem egy, hanem a két legszuperebb pasi is az enyém! J

Elszakadás

A nagy örömök mellé azért csatlakoznak nagy fájdalmak is. Ilyen volt például az első olyan nap, amikor bizony picur Gyömbért egyedül kellett itthon hagyni. Szörnyű volt! Az egy dolog, hogy itthon is, majd munkába menet a metrón, végig bőgtem… de az, amit egész nap éreztem… leírhatatlan. Mit csinálhat szegény? Alszik? Játszik? Vagy éppen sír utánunk? Nem történt baja? Vajon maradt elég kajája? Csupa-csupa kérdés, amikre persze mind, egytől egyig: tudtam a választ… például: egy 7 hetes kutya átalussza a napokat. Még ezeket is. Kajája annyi volt, hogy egy hét alatt a vékony kiskutyámból sikerült kis dagit nevelni – aki most emiatt a vétkem miatt diétán van! Ráadásul semmi olyan nem volt előtte (értem ezalatt: kábel, túl kisméretű – lenyelhető - játékok, stb), ami káros lehetne a számára. Azért én beleőrültem. És bár azóta 5 nap is eltelt, amikor otthon hagytuk Gyömbért, még most is feldolgozhatatlan lelkiismeret furdalásom van minden reggel, amiért egyedül hagyom otthon.

Ajándékozás

Úgyhogy, ha már olyan rosszul érzem magam, igyekszem ajándékokkal kárpótolni Gyömbért. Persze, azért el nem kényeztetem, de a napokban megleptem egy ágyikóval, két divatos (leopárd és zebra mintás) takaróval és néhány játékkal. Nem ajándékkal akarom „megvenni” magamnak a kutyát. Mert nem. Sose voltam ilyen. És ha csak ez lenne, akkor nem szeretne, ragaszkodna hozzám annyira a picur, mint amennyire teszi ezt most. Legalábbis én így érzem. Rettentően szeretem, és azokért a pillanatokért, amikor például megkapja az új játékait, bizony megéri adni neki.

Természetesen felvettük azt is videóra, ahogy örül ezeknek, ahogy először játszik velük. Leírhatatlan. Tüneményes. Nézzétek!


Fürdetés

És hát a hét végére – de cseppet se csúcspontként – elérkezett az első fürdetés ideje. Mivel, ha minden igaz, szerdán megyünk a dokibácsinkhoz először, úgy gondoltam, illik szépen, tisztán odamenni. Így hát meg is fürdettük Gyömbért.

Azért szívünk nekünk is van, így erről nem készítettünk se videót, se fotót. Szegényke eléggé girnyón nézett ki vizesen (de nekünk így is ő a leggyönyörűbb!), ráadásul végig sírt. Miután pedig megszárítottuk, még hosszú percekig reszketett Anya karjaiban, míg el nem aludt.

Most már viszont minden rendben, szépen, tisztán indítjuk az új hetet. Ha minden a terveink szerint halad, körülbelül egy hét múlva újabb beszámolóval jelentkezünk!

Addig is szép napokat mindenkinek és várjuk a hozzászólásokat, kérdéseket!

Gyömbér és Pille

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomber.blog.hu/api/trackback/id/tr882028710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TRW 2010.05.25. 10:58:52

-Na-! Ilyenkor érzem: "Érdemes élni"! Az ,hogy világra segítettem egy kis lelket, aki boldoggá tesz egy családot, ez valami frenetikus érzés. Látszik, hogy boldog, és imád benneteket, ilyenkor jön az a (egy férfi számára ) szégyenletes érzés, romantika, elérzékenyülés. Bocsi mi férfiak ezt szégyeljük, de mi is sebezhetőek és érzékenyek vagyunk, néha jobban mint a nők. De egy ilyen kis élet rendezgetése, kiszolgálása, pátyolgatása ilyen dolgokat hoz ki belőlünk is, (férfiakból), csak ezt igyekszünk (valami hülye berögződés miatt) eltitkolni, elrejteni. Már alig várom, hogy újra személyesen találkozhassak vele, és persze veletek is. Nem véletlenül mondják _"A mi kutyánk kölyke"! Bocs ha kicsit lelkizős volnék de ez a kis rosszcsont ezt hozza ki belőlem. Nagyon jó nézni ahogy fejlődik, ahogy növekszik és okosodik. Jó, hogy van ez a blog, és ,hogy figyelemmel lehet kisérni azt, hogy hogyan cseperedik ez a kis pocok, akit én segitettem erre a gyarló világra. Továbbra is várom a beszámolókat, mert így legalább láthatom hogyan lessz nagy fiú az én kis kedvencemből!

TRW 2010.05.25. 11:05:31

A fülét kötni KELL!

kisrozalia 2010.05.25. 13:19:48

Nagyon szépen köszöjük a kedves - és megható!! - hozzászólást!
Örülök, hogy ilyen gondoskodó, és szerető családból hozhattam el a picit. Attól ilyen ő is, amilyen. :-)

Olvassátok továbbra is a blogot, és egy hónap múlva kb, ha Gyömbér megkapta az összes oltását, megyünk hozzátok látogatóba! :-)

A fülét pedig kötni fogjuk! A napokban jelentkezem ezzel kapcsolatban!

Sok puszi nektek!!!!!

TRW 2010.06.20. 11:14:04

Hiányolom az új bejegyzéseket! Csak nincs valami baj?
Várom a választ.
Üdv

kisrozalia 2010.06.21. 10:04:34

Szia,
Semmi gond nincs, csak kissé időszűkében vagyunk!
Igyekszem hamarosan pótolni!!

Elöljáróban csak annyi, hogy Gyömbérke már ÓRIÁSI! (Nem is Yorki lesz, hanem farkaskutya), és irtóóóó rossz! :-))))

Puszziii


süti beállítások módosítása